Fairy pools

Gepubliceerd op 4 april 2023 om 20:08

De Fairy Pools op Isle of Skye zijn een van de meest magische en betoverende plekken in Schotland. Gelegen aan de voet van de berg Cuillin, bieden de pools een spectaculair uitzicht op de natuurlijke schoonheid van Schotland. De heldere, kristalheldere wateren van de pools zijn een uitnodiging om te zwemmen, te verkennen en te genieten van de rust en stilte van dit prachtige landschap.

Als je van plan bent om de Fairy Pools te bezoeken, zijn er een paar dingen die je moet weten. Ten eerste is het een goed idee om vroeg te gaan, vooral in het hoogseizoen. De Fairy Pools zijn een populaire bestemming voor toeristen en kunnen druk worden, vooral op zonnige dagen. Door vroeg te gaan, kun je de drukte vermijden en heb je meer tijd om van de pools te genieten.

Bij aankomst op de parkeerplaats moet je een wandeling van ongeveer 2,4 kilometer maken om bij de pools te komen. Het is een vrij gemakkelijke wandeling en prima te doen met kinderen , maar het kan een beetje glad zijn, vooral als het heeft geregend. Zorg ervoor dat je geschikte wandelschoenen draagt en neem voldoende water en snacks mee voor onderweg.

Als je bij de pools aankomt, word je beloond met een prachtig uitzicht op de kristalheldere wateren en de omliggende bergen. Het is een perfecte plek om te ontspannen, te zwemmen of gewoon te genieten van de rust en stilte. Het water is ijskoud, maar als je een durfal bent, kun je in het water springen en zwemmen tussen de stroomversnellingen en watervallen, dit hebben wij niet gedaan omdat we dat echt te koud vonden maar er waren genoeg mensen die het wel deden. 

Om het extra leuk voor Pip te maken had ik van te voren bij de Action kleine elfjes gekocht die ik heb verstopt toen ze even niet kijk. Ze geloofde echt dat die elfjes van daar waren en vond het super leuk om ze stiekem mee naar huis te nemen 

Vergeet niet om je camera mee te nemen, want de uitzichten zijn werkelijk adembenemend. De watervallen, stroomversnellingen en heldere, blauwe wateren bieden talloze kansen om foto's te maken die je voor altijd zult koesteren. het was echt een van de mooiste plekken die we tijdens onze vakantie hebben bezocht, wij gaan daarom ook zeker nog een keer terug. 

Veel liefs Maaike. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.