Glasgow

Gepubliceerd op 17 februari 2023 om 21:04

Onze rondreis door schotland begint in Glasgow, we zijn er 1 dag en op deze dag staat Kelvingrove Art Gallery  en de Glasgow kathedraal op de planning. 

Kelvingrove Art Gallerym is een museum en kunstgalerie in Glasgow.

De museumcollectie van Kelvingrove bevat veel verschillende objecten , van kunstwerken tot gebruiksvoorwerpen, en van opgezette dieren tot archeologische artefacten. De museumcollectie van Kelvingrove bevat 200.000 objecten. Pip vond vooral de opgezetten dieren erg leuk en ze kon zelf een mummy mummificeren.  Ook was er voor de kinderen een hoekje waar ze konden kleuren, ideaal voor ons want wij konden even rustig alles bekijken. 
Ook is er een klein restaurantje beneden in de centrale hal waar je kunt genieten van een kop koffie en wat lekkers. 

Je betaald geen entree voor het museum wel is er een mogelijkheid om een donatie te doen. Ook parkeren is super makelijk dit kun je doen tegenover het museum je betaald hier 1 pond per uur. 

 

Nadat we ongeveer 1.5 uur in het museum zijn geweest gaan we door naar de kathedraal van Glasgow.  Als grote outlander fan konden we dit natuurlijk niet overslaan, in seizoen 2 zijn de scenes van het ziekenhuis hier opgenomen.

De Kathedraal van Glasgow, ook wel St Mungo's Cathedral genoemd, is een dertiende-eeuwse, gotische kathedraal. het is een van de weinige compleet overgebleven middeleeuwse kathedralen in Schotland.

Achter de kathedraal ligt een grote begraafplaats oftewel het Necropolis dit  is een Victoriaanse tuinbegraafplaats vol prachtige architectuur en beeldhouwkunst. het is een flinke klim naar boven maar dan heb je wel een prachtig uitzicht over de kathedraal. 

Parkeren in de buurt van de kathedraal is erg simpel je kunt er langs de weg parkeren, met de app ring go stel je de tijd in en dit word dan automatisch afgeschreven van je creditcard of bankrekening. 

 

Inmiddels hadden we behoorlijk veel honger gekregen en zijn we naar het centrum van Glasgow gereden.  In het centrum heb je super veel keus aan restaurants. Wij hebben gekozen voor TGI Fridays, dit is een Amerikaanse fastfood keten met veel keus aan vette hap! Pip is geen super goede eter vandaar dat we voor een makkelijke optie hebben gekozen.  Naast het kindvriendelijke eten hadden ze ook een leuke verassing op tafe staan voor alle kinderen, een masker en een kleur plaat. Zelf hadden we nog een spelletje bij in de tas die we tijdens het wachten op het eten hebben gespeeld. 

Na het eten hebben we nog even kort door het centrum gewandeld en toen werd het tijd om onze reis te vervolgen naar de highlands. 

 

Ik hoop dat je deze blog leuk vond en dat je er inspiratie uit hebt kunnen halen voor jullie reis naar schotland. Ik zou het super leuk vinden als je onder aan de blog laat weten wat je er van vond. 

Veel liefs Maaike 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.