Wandelen met kinderen

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 20:16

Mijn benen zijn moe.... dit riep Pip voorheen altijd als we aan het wandelen waren, ook bij hele kleine stukjes. Toen ik mijn vakantie naar Schotland boekte was het vele wandelen ook waar ik me het meeste zorgen om maakte, ik stelde mezelf steeds de vraag hoe ga ik dit doen en gaat Pip het wel leuk vinden. Ik heb zelf draagzakken voor kleuters uitgeprobeerd om te kijken of dit een optie was. Een draagzak kan een optie zijn maar een hele wandeling een kleuter op je rug is ook weer niet heel goed voor je eigen lichaam. 

 Voordat we gingen heb ik veel geoefend met haar en ik  merkte al snel dat als ze een doel had het lopen super goed ging en dat ze niet zeurde dat haar benen moe waren. Bijvoorbeeld een dagje in de Efteling , lopend naar de winkel om een ijsje, of een kabouter pad met opdrachten ging allemaal prima. 

Tijdens onze vakanties heb ik daarom Pip altijd een doel gegeven tijdens het lopen bijvoorbeeld tijdens aan wandel route bij een kasteel volg de bordjes met nummers en zoek steeds naar het volgende nummertje, ga op zoek naar de mooiste steen, schelp, veer etc.   Ook hadden we afgesproken dat als ze een dag goed zou lopen een medaille kon verdienen en soms zelf wel een cadeautje, dit was echt de beste motivatie! Ik kocht de medailles bij de Hema, voor 1,75 heb je 8 medailles, de cadeautjes kocht ik bij de Action voor max 2 euro per cadeautje. 

Door het wandelen op deze manier leuk te maken voor Pip  ging het super goed en hebben we op sommige dagen wel 10 km gelopen terwijl ze pas 4 jaar oud is.

Benieuwd naar nog meer tips houd deze site dan goed in de gaten, wekelijks zal ik tips delen hoe reizen met kleine kinderen super leuk en ontspannend kan zijn.

Veel liefs Maaike 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.