Kasteel Heeswijk

Gepubliceerd op 16 april 2023 om 15:44

Kasteel Heeswijk is een prachtig kasteel gelegen in het Noord-Brabantse dorpje Heeswijk-Dinther. Het kasteel stamt uit de Middeleeuwen en is door de eeuwen heen verbouwd en uitgebreid. Het is een geweldige plek om met kinderen naartoe te gaan, omdat er genoeg te zien en te doen is. Hieronder volgen enkele tips om het meeste uit je bezoek te halen:

  1. Kasteelrondleiding Een kasteelbezoek begint vaak met een rondleiding. Bij Kasteel Heeswijk zijn er speciale kinderrondleidingen beschikbaar. Deze rondleidingen zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en worden gegeven door een gids die alles weet over het kasteel en zijn geschiedenis. Tijdens de rondleiding worden er leuke en spannende verhalen verteld, zodat de kinderen op een leuke manier meer te weten komen over het kasteel.

  2. Schat zoeken Na de rondleiding is het tijd voor een spannende speurtocht door het kasteel. De speurtocht is gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar en neemt hen mee op een avontuurlijke zoektocht door het kasteel. Met behulp van een schatkaart en diverse opdrachten moeten ze op zoek gaan naar de verborgen schat. Wie weet vinden ze wel een schat van de ridders!

  3. Bezoek het park Na het kasteelbezoek is het heerlijk om nog even in het park rond te lopen. Het park is ruim opgezet en biedt genoeg ruimte om te rennen, spelen en picknicken. Het park heeft diverse wandelpaden en mooie vijvers met eenden en zwanen. Ook kun je in het park een bezoek brengen aan de kruidentuin.

  4. Evenementen Kasteel Heeswijk organiseert regelmatig evenementen voor jong en oud. Zo is er in de zomerperiode een openluchttheater waar je kunt genieten van theater en muziek. Ook worden er regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd, zoals workshops en knutselmiddagen.

  5. Horeca In het kasteel is een brasserie gevestigd waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of high tea. Er is ook een terras waar je bij mooi weer lekker kunt zitten. De brasserie heeft een kindermenu en er zijn voldoende kinderstoelen aanwezig.

Kortom, een bezoek aan Kasteel Heeswijk is een geweldig uitje voor het hele gezin. Er is genoeg te doen en te zien voor jong en oud. Van een kasteelrondleiding tot een speurtocht en van wandelen in het park tot het bijwonen van evenementen. Kortom, een dagje Kasteel Heeswijk is een dagje vol avontuur en plezier!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.